Az Ipartestület feladata

Tisztelt Érdeklődő!

A Győr és Vidéke Ipartestület, mely a rendszerváltást követően, 1990-ben alakult újjá, hagyományaiban az 1884-ben létrejött és sok évtizeden át eredményesen működő Ipartestületek utódjának vallja magát.
Jogi személyiséggel, önkéntes tagsággal rendelkező gazdasági és szakmai érdekképviselet, mely magában tömörít mintegy 200 családi, mikró vállalkozást, hagyományos kézműves kisiparost.

Tagjai – akik Győr várost és a környező 35 települést képviselik – az építő-, fa- és vasipar területén végeznek termék előállító és szolgáltató munkát. A mintegy 50 tevékenységi kör közül is döntően jellemző a kőműves, burkoló, asztalos, ács, tetőfedő, villanyszerelő, szobafestő-mázoló (tapétázó), lakatos, esztergályos, víz-, gáz-, központifűtés-szerelő, bádogos szakmák gyakorlása. A tagság önkéntes alapon működik. A tagsági viszony feltétele egyéni vagy társas vállalkozás megléte, bármely szakmáról legyen is szó.

Ezen iparosoknak, vállalkozásoknak is létkérdés a biztos megélhetés, a jó piaci lehetőség, az export-import tevékenység végzése. Ehhez ad segítséget a Győr városában működő Győr- és Vidéke Ipartestület.

Győr a hármas határ (Ausztria, Szlovákia és Magyarország) közelében, közlekedési csomópontban (autópálya, kikötő, vasúti pályaudvarok, repülőtér), fejlett ipari régióban fekvő város, mely csak néhány kilométerre fekszik a Dunától – Bécs és Budapest között.

A kedvező közlekedési helyzetének köszönhetően – mivel a Bécs-Pozsony-Budapest autópályavonal közepén helyezkedik el – autóval Bécsből ill. Budapestről másfél óra alatt elérhető.
Az ipar és kereskedelem területén a befektetőknek stabil gazdasági körülményeket garantál, jól ötvözve a nyugati technológiát és a helyi sajátosságok adta lehetőségeket.
Győr történelméből és kultúrájából adódóan az Ipartestülethez tartozó tagok kiváló szakmai érzékkel, nagy szakmaszeretettel rendelkeznek, munkájukat a pontosság, megbízhatóság és jó minőség jellemzi.

A Győr és Vidéke Ipartestület – melynek élén társadalmi elnök és függetlenített ügyvezető – szoros kapcsolatot tart a helyi társadalmi szervezetekkel, az állami szervekkel és hatóságokkal.

Tagjai részére az alábbi szolgáltatásokat nyújtja: közgazdasági továbbképzés, jogi képviselet ellátása, szakmai továbbképzés, könyvelés, adótanácsadás, adóbevallás készítése. VÁM- és hitelügyintézés. Országos hálózathoz csatlakozó számítógéprendszere lehetővé teszik külföldi partnerei részére a napi kapcsolattartást, információáramlást.

Feladatainak fontos része a külföldi mikró-, kis- és középüzemekkel, vállalkozásokkal, érdekképviseletekkel való együttműködés, tagjai részére és rajtuk keresztül történő kapcsolatok kiépítése az építőipar, vasipar és faipar egész területén.

Segítséget nyújt, megfelelő hátteret biztosítva- az érdeklődő külföldi partnerei számára – üzleti találkozók, tárgyalások, kiállítások szervezéséhez és lebonyolításához, vegyes vállaltok létrehozásához, a szakmai- és különböző propaganda- és reklámanyagok megfelelő helyre történő eljuttatásához.
Minden hatáskörébe nem tartozó ügyben – térítés ellenében – megfelelő külső szakértői és tanácsadói révén felvilágosítást ad. Sajtónyilvánosságot biztosít.

A környezetében elismert, széleskörű tevékenységet folytató Ipartestület kedvező feltételekkel vár minden érdeklődőt szervezeténél.


Isten áldja a tisztes ipart!