Előnyök

  • 1. Az ipartestület tagjai számára munkalehetőségek biztosítása
  • 2. Ingyenes jogi tanácsadás
  • 3. Ingyenes szakmai továbbképzések
  • 4. Tagok részére kedvezményes könyvelési szolgáltatás és adótanácsadás
  • 5. Családi és szabadidős rendezvények: családi nap, iparosbál, horgászverseny és sok más

Iparosok Szociális Alapja Alapítvány

1994. évben az Ipartestület létrehozta az „Iparosok Szociális Alapja” Alapítványt, a rászoruló, idős, beteg iparosok megsegítése, támogatása céljából – 50 000 Ft alapítóvagyonnal. Ez a vagyon fokozatosan és folyamatosan növekedett az elmúlt években. Bevételei: egyéni alapítványi befizetésekből, 1997. óta 1%-os rendelkező nyilatkozatok alapján adóból, Iparosbálok tiszta bevételeiből és pályázatból tevődik össze.

Az egyéni befizetésekről az adókedvezmény igénybevétele miatt az igazolásokat minden évben időben kiadtuk és a jelentéseket (adatszolgáltatás) az APEH felé teljesítettük.

Az 1%-os rendelkezésekről a felhasználás célját napilapokban – a törvény előírásai szerint – megjelentettük minden évben.

A Kuratórium döntése alapján évente mintegy 20-25 fő részesült segélyben, az Alapítvány terhére rendeztük meg évente a nyugdíjas napot – szintén segélyek átadásával. A Nyugdíjas napi rendezvények minden évben december hónapban kerültek megrendezésre, 45-50 fő részvételével. Évente kb. 200-250 ezer forintot fizettünk ki ezekre a célokra, mellette mindig támogatjuk anyagilag a Nyugdíjas-klubot is.

Iparosok Szociális Alapja Alapítvány
Adószám: 18528446-1-08
Cím: 9023 Győr, Tihanyi Árpád út 23.